5 råd til en vellykket studierejse

31. juli 2018
Planlægning af en studietur eller studierejse er ikke nem - det er sjældent, at en vellykket studierejse kommer af sig selv. Som med så meget andet, så er forberedelse og planlægning altafgørende for, at turen lykkes.

Vi har samlet 5 gode råd til dig der står i spidsen for planlægningen af en studierejse.

 
1. Start planlægningen af studierejsen i god tid

Tidlig planlægning giver jer mulighed for tidligt at inddrage forældre og at få overblik over, om rejsedatoer, budgetter og skoleplaner hænger sammen. Prismæssigt kan det også betyde noget, hvis I er ude i god tid; Planlægger I fx en flyrejse, så sælges de billigste pladser ofte op til 1 år før afrejse. De bedste hoteller og hostels sælges selvfølgelig også efter ”først til mølle” – så her er det også en fordel at være tidligt ude. Hvis selve rejsens fundament er på plads i god tid, så er der ligeledes overskud og god tid til at arbejde med et spændende studieprogram til rejsen.

2. Inddrag eleverne i planlægning af programmet for rejsen

Det er ofte en rigtig god idé at inddrage eleverne i planlægningen af jeres program. Der er stor læring i at undersøge, forberede og planlægge aktiviteter forud for rejsen. Hvis programmet er sammensat af både traditionel undervisning og elevbaserede aktiviteter, så opstår der ofte også et større engagement undervejs. I kan fx lade eleverne undervise hinanden på noget af turen?

3. Brug et skolerejsebureau i planlægningen

Planlægning af grupperejser og særligt studierejser kan være noget af en opgave. Det undervurderes ofte, hvor meget tid der bruges på at bestille, koordinere og kommunikere. En af de største fordele ved at benytte et rejsebureau i planlægningen af rejsen er, at lærerens tidsforbrug mindskes betydeligt. I samarbejdet med rejsebureauet guides du igennem planlægningens faser. En anden væsentlig fordel ved at bestille rejsen hos et rejsebureau er, at I har ekspertviden på hånden under rejsen. Sker der noget uforudset, eller er der problemer med indkvartering eller transport, så er det rejsebureauets ansvar at hjælpe jer.

Jakob Hahn fra Danmarks Rejsebureau Forening understreger dette: ”Mange lærere tror, at de snildt kan strikke en studietur sammen til 30 personer, men de glemmer ofte en række forhold. Det kan være alt lige fra visumregler til rejseforsikringer. Hvis man går gennem et specialiseret dansk bureau, kan man til gengæld rejse ud i verden med tryghed i rygsækken og en vished om, at der er styr på flybilletter, busture og overnatningssteder. Og skulle noget glippe eller nogen blive syge, så er hjælpen fra en ekspert aldrig mere end et opkald væk.

4. Kig tilbuddet godt igennem - en pris er ikke bare en pris
Prisen og budgettet på rejsen er ofte altafgørende på studierejsen. Husk dog at overveje, at priser ikke altid kan sammenlignes. Der er flere ting, der har betydning for den samlede pris i sidste ende. Der er forskel på den service og de ydelser, der er inkluderet hos forskellige udbydere. Det er vigtigt at undersøge, hvad prisen inkluderer. Nogle bureauer arbejder med samlede pakkepriser, mens andre tager udgangspunkt i de mest skrabede priser med mulighed for tilkøb. Det er ofte på aktivrejser og skirejser, at der kan være stor forskel i sammensætningen af prisen. En anden ting, som kan blive en væsentlig post i budgettet, er gebyrer. Husk at undersøge bureauets politik for ændringer og størrelsen på depositum, afbestillingsregler og evt. rykkergebyrer.

5. Vælg den rette rejseform til jeres gruppe
Der er mange grupper, som gerne vil rejse med fly, men der kan være rigtig god mening i at overveje alternativer. En busrejse er for mange grupper et fantastisk alternativ. Det er behageligt, at I bliver hentet på skolen, og efter opsamling kan du som rejseleder blot læne dig tilbage og nyde turen.

Hos AlfA Travel har vi valgt at prioritere kvaliteten på vores busrejser højt. Vi bruger altid danske vognmænd og kører altid med min. 4-stjernede busser. Mange af chaufførerne kører mange grupper for os, og kender skolegruppernes ønsker og behov. Endvidere har alle vores grupper bussen til deres rådighed for 100 km. hver dag under opholdet. ”Vi er meget bevidste om, at gode rejseoplevelser kræver planlægning og forberedelse. Vi gør altid vores bedste for at klæde rejselederen på, så alle grupper får de bedste forudsætninger for en vellykket skolerejse. Vores mantra i det daglige arbejde er, at ”Gode rejseoplevelser er ikke noget, vi håber på. – Dem planlægger vi!”

KONTAKT OS
Ønsker du hjælp til at planlægge studierejsen? Kontakt os på tlf. 8020 8870 eller info@alfatravel.dk. Du kan også besøge vores hjemmeside HER, hvor du kan bestille et konkret tilbud.


Seneste nyt
27.5.19
Gratis pakkeliste til studieturen
Studierejser.dk / AlfA Travel  |   Nygade 5  |   7500  Holstebro  |   7022 8870  |   info@alfatravel.dk