Fonde og studielegater


Søger du information om studielegater, så er du kommet til det rette sted! Vi har lavet en oversigt herunder der kan hjælpe dig med at blive klogere på mulighederne.
 

Generelle studielegater og fonde

Legatbogen
Danmarks største fondsdatabase. På denne hjemmeside er der en lang liste med navne på fonde, som uddeler rejselegater, så det er blot med at finde den fond, som man hører ind under kategorimæssigt.

Legatregistret

I legatregistret kan du søge og finde legatmidler med baggrund i Danmarks bedst opdaterede database over legater og fonde.

Legatfinder
Siden har samlet en række legater, som kan kvalificeres udfra forskellige kriterier. En oversigtsside som gør det lidt lettere at finde frem til relevante legater.

Legatnet
Udfra forskellige søgekriterier er der mulighed for at finde frem til, hvilket legat der passer til den jeres studierejse. 

Studenterguiden
På denne hjemmeside finder du en lang liste med navne på fonde, som uddeler rejselegater, så det er blot med at finde den fond, som man hører ind under kategorimæssigt. 

Studerende Online
Studerende Online er en side specielt for studerende, og her kan du finde legater i mange forskellige kategorier herunder bl.a. studierejser. På denne side kan du også få gode råd til ansøgningen.

 

Specifikke fonde og studielegater

Nybyes Fond
Karen og Olga Nybye’s fond- Legater til studierejse. Du kan komme i betragtning, hvis du er i gang med en teoretisk eller praktisk uddannelse på ikke mindre en 4 år - inklusiv ungdomsuddannelsen.

Ingeniørforeningen IDA 
Ingeniørforeningen IDA uddeler legater til ingeniørstuderende.

Handelshøjskolen København (CBS)
Legater for studerende ved Handelshøjskolen i København.

Otto Mønsteds Fond
Legater til studerende ved Handelshøjskolen i København og Århus samt ingeniørstuderende ved DTU og AUC.

Fagforeningen DM
JA er en fagforeningen for agronomer, forstkandidater, hortonomer, landskabsarkitekter, jordbrugsøkonomer, landskabsforvaltere, miljøkemikere, bioteknologer og andre med en naturvidenskabelig cand.scient. uddannelse fra Det Biovidenskabelige Falkultet ved Københavns Universitet og Det Jordbrugsvidenskabelige Falkultet ved Aarhus Universitet. De uddeler legater til studerende indenfor disse fag. 

Det Danske Filminstitut
Støtter stipendier og rejser, tidsskrifter og publikationer og organisationer på filmområdet. Desuden støttes projekter og særlige indsatsområder. Instituttets overordnede formål er at fremme filmkunst, filmkultur og biografkultur i Danmark. Ansøgningsfristen er løbende.

Antikvar Carl Julius Petersens Hjælpefond
Att. Advokat Christian Gangsted-Rasmussen Gammeltorv 61457 København.

TIP!
Tjek også hos din egen skole, om der er mulighed for at søge legater hos dem. Der er flere skoler, som tilbyder dette.
Studierejser.dk / AlfA Travel  |   Nygade 5  |   7500  Holstebro  |   7022 8870  |   info@alfatravel.dk